Drozdik Orsolya Orshi

galériák

Drozdik Orsolya

SejtMozgás 2018

SEJTMOZGÁS, 2018 CÍMŰ FESTMÉNY SOROZATOM NYOLC DARABJA BUDAPESTEN AZ APA-BAN, ATELIERS PRO ARTS ART CENTER-BEN KÉSZÜLT. A SOROZAT KÖZVETLEN FOLYTATÁSA A SEJTFESTMÉNYEK, 2017-18 CÍMŰ SOROZATOMNAK, AMIT A KÖZÖNSÉG EZZEL A KIÁLLÍTÁSSAL PÁRHUZAMOSAN LÁTHAT A BUDAPEST GALÉRIA, LAJOS UTCA 158, KIÁLLÍTÓ HELYSÉGÉBEN (2018 09/27-11/4-ig) .

A GALÉRIÁT AUGUSZTUS 1 – TŐL MŰTEREMKÉNT HASZNÁLTAM, MIUTÁN SZABÓ G. BEÁTA ÉS JOHN WARREN GOTSCH RENDELKEZÉSEMRE BOCSÁTOTT, HOGY A NYÁR FOLYAMÁN MŰTEREMKÉNT HASZNÁLVA, BENNE FOLYTATHASSAM A 2017-BEN MEGKEZDETT MUNKÁMAT ÉS RENDEZHESSEM AZT AZ ANYAGOMAT, AMIT NEW YORKBÓL AZ ELMÚLT ÉVBEN BUDAPESTRE SZÁLLÍTOTTAM.

A Sejtfestményeim a vászon felületének Tapintásról, a létezésről És az örökös újjá születésről szólnak. 2017-ben Elhatároztam, hogy megrajzolom a sejtjeimet, hogy Egészséges Újjáteremtésükben segítsek. Rajzoltam És Gyorsítottam, De testemben gyorsabban születnek újra A sejtek, Nem tudtam a sebességet tartani az újjászületés csodájával, pedig nagyon siettem.


A felnőttek percenként elveszített sejtjeinek száma nagyjából 96 millió. Szerencsére ugyanabban a percben körülbelül 96 millió sejt osztódik és kerül az elhaltak helyére. Ahogy az elhalt hámsejtek leválnak a bőrünkről, a belső szervekből származó elhalt sejtek is távoznak a testünkből a többi salakanyaggal együtt.

A sejtmozgás című festménysorozatom erről a dinamikus újjászületésről szólnak. Persze a festészetről is, amelyet ezen gondolataim médiuma ként használtam.

Orshi Drozdik

CellMOVEMENT, 2017/18